فروچاله وحشتناک محله خلیج فارس که مساحتی بالغ بر ١٢٠ هکتار دارد، تهدیدی جدی برای جان شهروندان و محیط‌زیست است. ساکنان مجتمع‌های مسکونی الماس که در فاصله نزدیکی از این گودال بزرگ زندگی می‌کنند هر لحظه این خطر را احساس می‌کنند که این چاله شنی، خانه و زندگی‌شان را به کام خود بکشد.

شن چاله

همشهری آنلاین _ رضا نیکنام : مساحت کل معادن شن و ماسه محله خلیج فارس حدود ٤٠٠ هکتار است که از این میزان ١٢٠ هکتار آن در ٤٠ سال گذشته مورد بهره‌برداری و برداشت شن و ماسه قرار گرفته است. طبق اسناد و مدارک موجود در دفتر شورایاری محله خلیج فارس، صاحبان این معادن و بهره بردارها تنها مجاز بودند که تا عمق ٣٠ متری زمین برداشت داشته باشند اما این اتفاق نیفتاده و به دلیل عدم نظارت متولیان امر، این برداشت‌ها تا عمق‌های ٧٠، ٩٠ و در برخی جاها به ١٣٠ متری زمین انجام شده است. اکنون پس از گذشت ٤ دهه از گودالی بزرگ و فروچاله‌ای وحشتناک به‌جامانده که سامان بخشیدن به مشکلات آن کاری بس دشوار و سنگین است.

یعقوب هوشیار، شهردار منطقه١٨ دراین‌باره گفت: «با درخواست شورایاری و مردم، شهرداری با جدیت به این مسئله ورود پیدا کرده است. از آنجایی که وجود این فروچاله بزرگ مشکلات عدیده‌ای برای شهروندان به وجود آورده و خطری جدی به شمار می‌رود، لایحه‌ای تنظیم شده و در اختیار دستگاه قضایی قرار گرفته تا مالکان و صاحبان این زمین هر چه زودتر برای توافق با شهرداری و برون‌رفت از این بحران اقدام کنند.»

وی افزود: «شهرداری منطقه١٨ برای سامان بخشیدن به وضعیت این شن چاله عظیم برنامه ویژه‌ای دارد. قصد داریم اینجا را به یکی از مجتمع‌های تفریحی، رفاهی و گردشگری فرا منطقه‌ای تبدیل کنیم. امید واریم در سال جدید و در ٣ماهه نخست بهار١٤٠١ با جذب سرمایه‌گذارها بتوانیم این پروژه را پیش ببریم. البته ابتدا باید تغییر کاربری این زمین صورت بگیرد و در مراحل بعدی مقاوم‌سازی دیواره‌ها به صورت اصولی انجام شود.»

گفتنی است که فروچاله محله خلیج فارس در زمان بروز حوادث و بلایای طبیعی مثل سیل، طغیان رودخانه کن، زلزله و رانش زمین بسیار خطرآفرین است و برای همین پیگیری شهرداری و همکاری دستگاه قضایی برای حل‌وفصل مشکلات این فروچاله می‌تواند از وقوع بحرانی بزرگتر جلوگیری کند.

کد خبر 661734

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عبداله وند IR ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۴
    2 0
    این چاله بزرگ پس از ۴۰ سال به وجود آمده و پر کردن و سامان دادن به آن به همین سادگی‌ها نیست. یادم هست چند سال قبل چند نفر از کارشناسان که برای بررسی عمق فاجعه اینجا آمده بودند تخمین زدند که اگر بخواهیم از همین الان این چاله را با نخاله‌های ساختمانی شهر پرکنیم به بیش از ۵ سال زمان نیاز داریم؛ تازه اگر روزانه هزار کامیون حمل نخاله بارشان را داخل این گودال بریزند
  • قربانی IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۴
    3 0
    در آن سال‌ها که هنوز معادن شن و ماسه در این محدوده فعال بود هر وقت به صاحبان معادن و بهره‌بردارها اعتراض می‌کردیم آنها مدارک و مستنداتی را رو می‌کردند که سابقه کارشان را در این محل نشانمان می‌داد. می‌گفتند اینجا بیابانی بی‌آب و علف بوده و خیلی قبل‌تر از اینکه در این اطراف شهرکی ساخته شود آنها مشغول کار بوده‌اند و به قول معروف در این محله حق آب و گل دارند، اما در واقع آنها بیش از حق‌شان از این معادن برداشت کرده و به محیط‌زیست خسارت زدند